Moderní venkovní žaluzie – proč si je pořídit?

Chcete pro svůj dům opravdu kvalitní stínící systém, který vám ušetří starosti a dlouho vydrží, ale také bude vašemu domu slušet? Venkovní žaluzie jsou osvědčený aktuální hit, který se hodí jak pro moderní vily, tak i pro firemní prostory. Navíc má tohle venkovní stínění i řadu výhod, Jaké to jsou?

1. Spolehlivé stínění i zatemnění

Venkovní okenní žaluzie vám umožní dopřát si doma příjemný stín i v těch nejparnějších dnech. Vše navíc probíhá naprosto plynule a vy si můžete vybrat, jestli chcete prostor zastínit úplně nebo je částečně. Lamely žaluzií navíc odstíní světlo ještě dřív, než pronikne přímo do místnosti. Podle typu lamel si taky můžete sami určit míru zastínění, platí, že lamely tvaru S nebo tvaru Z stíní efektivněji než ty ve tvaru písmene C.

2. Termoregulační efekt venkovních žaluziívenkovni_zaluzie

Máte doma v letních měsících nepříjemné horko? Díky venkovním okenním žaluziím si budete moci užívat chládek celoročně. Jelikož se regulace světla a teple děje na exteriérové časti oken, teplo se do místnosti jen tak nedostane. V zimě zase oceníte schopnost žaluzií teplo doma udržet, čímž se vám sníží i výdaje za vytápění.

3. Větrání při stažených žaluziích

Velkou výhodou exteriérových žaluzií je možnost větrání i při jejich stažení. Do bytu se vám tak nedostane nepříjemné slunce a stále vám tam bude proudit i čerstvý vzduch. Kromě toho, že vám venkovní žaluzie zpříjemní větrání, mohou vám také ušetřit zbytečné výdaje za klimatizaci.

4. Snadné ovládání

Možná se bojíte, že venkovní žaluzie nelze ovládat tak lehce jako ty vnitřní. Opak je pravdou. Ovládání venkovních žaluzií je možné jednostranně i oboustranně, ručně s pomocí šňůrky nebo tyče. Pokud si chcete ovládat své žaluzie téměř bez práce, je zde i automatické ovládání nebo vysoce moderní solární pohon.

5. Elegantní vzhled a jednoduchá instalace

Pokud stavíte dům a víte, že budete mít o venkovní stínění žaluziemi zájem, je ideální zařadit je už  na začátku do projektu. Pozdě ovšem není, ani když se začnou řešit až při hrubé stavbě. Odborná firma vám s konkrétními požadavky poradí. V těchto případech docílíte ničím nerušeného vhledu žaluzií. Pokud si chcete žaluzie pořídit do již stojícího domu, he to také možné. Specializovaná firma vám je nainstaluje na rám okna. To ale znamená, že vám žaluzie budou zasahovat do světlosti okna. Pomocí vhodného ukotvení je také možné instalovat žaluzie na fasádu, musíte ale počítat s tím, že vodící lišty, horní box a ostatní komponenty budou viditelné.

Nahoru