První krok na cestě za úsporou energií

Inteligentní domácnost zdaleka není pouze výsadou rodinného domu. První vlaštovky přicházejí v podobě standardní vybavenosti bytového domu. V současnosti dodáváme venkovní žaluzie značky K-system pro projekt NUPPU v Bratislavě. Všechny dodávané žaluzie jsou vybavené inteligentními motory s technologií io-homecontrol od značky Somfy. Každý uživatel obdrží při převzetí bytu dálkové ovladače. Je pouze na něm, či si dokoupí inteligentní řídící jednotku TaHoma pro inteligentní řízení domácnosti. 

Díky jednoduché aplikaci TaHoma si prostřednictvím mobilního zařízení budou moci majitelé bytů tohoto rezidenčního objektu regulovat nejen množství přicházejícího slunečního záření do interiéru. Existuje množství zařízení, díky kterým si mohou postupně zvyšovat svůj komfort bydlení, pocit bezpečí a co je důležité - mohou ušetřit na energii. 

TaHoma® switch - chytrá domácnost na jeden dotyk

Aplikace TaHoma funguje úplně autonomně, nezávisle od ostatních bytů. Díky správnému nastavení, které je celkem intuitivní, si mohou uživatelé ovládat tepelný komfort a kvalitu vnitřního prostředí. Aplikace umožňuje nastavení deního, nočního ale i dovolenkového režimu. Pro případ neplánované situace může obyvatel kdykoliv na dálku pozměnit své předchozí nastavení přez mobil tak, aby se vrátili do bytu s požadovanou teplotou. 

Řídící jednotka TaHoma umožňuje doplňování různých jiných zařízení. Například slunečních a teplotních senzorů, pomocí kterých dokáže uživatel žaluzie ovládat tak, aby byl byt v létě chráněný před přehřátím a naopak v zimě pustil dovnitř sluneční světlo a tím se byt přirozeně prohřál. Toto všechno si dokážou majitelé jednoduše nastavit pomocí scénářů přímo v mobilní aplikaci TaHoma.

Čím dál častěji se skloňuje i pojem inteligentní ovládání osvětlení. Díky mikromodulům izymo, které se dají jednoduše dodatečně namontovat do už existující elektroinstalace, se dají v aplikaci TaHoma ovládat světla, případně i zásuvky. Zapomnětlivější majitelé si tak lehce mohou zkontrolovat či vypli světla, případně rovnou vypnout zásuvku se žehličkou. 

V nabídce jsou také termostaty a termostatické hlavice s technologií io-homecontrol. S nimi si potom dokážou noví majitelé upravit scénáře v aplikaci TaHoma tak, aby měli v bytě teplo jen když potřebují a tím pádem ušetřili na topení. 

S aplikací TaHoma mohou noví majitelé ovládat všechno ve své domácnosti přez jednu aplikaci. V případě, že jsou fanouškové hlasových asistentů, máme pro ně dobrou zprávu. TaHoma spolupracuje s Google assistentem, Apple Homekit i s Amazon Alexou.

Bezpečnost na prvním místě

Bezpečnosť a pohodlí našich zákazníků je pro nás nejvyšší prioritou. I přez to, že jde o bytový dům, uživatel se nemusí obávat o svoji bezpečnost, protože TaHoma sbírá data a respektuje pokyny pouze svého přihlášeného uživatele. Ochrana dat Somfy zahrňuje:

  • Zabezpečení samotného zařízení  včetně detekce rušení poplašných systémů.
  • Zabezpečení aplikací Somfy používaných ke kontrole vybavenía zabezpečení dat uložených na serverech.
  • Zabezpečení radiových protokolů používaných pro komunikaci mezi zařízeními.
  • Zabezpečení servru je neustále sledované, aby bylo možné odhalit všechny pokusy o vniknutí do systému.

Fotogalerie

NUPPU Bratislava
NUPPU Bratislava
NUPPU Bratislava
Nahoru