K čemu slouží slunolamy?

Setkali jste už se slovem “slunolam”, ale nevěděli jste, co to přesně znamená? Slunolamy patří mezi stínící techniku známou už dlouhé roky, větší popularity se jim ale dostává teprve teď. Jde o fasádní stínící konstrukci, která cloní sluneční záření, které tak nedopadá na okna nebo dveře. Horizontální stínící systém nemusí přitom stínit pouze jedno okno, může být použit i jako zastínění celé jedné stěny. Mezi jejich velké výhody patří především nenáročnost, ale i to, že nemusí vůbec narušovat výhled z okna.

slunolamy

Jak slunolamy fungují?

Slunolamy tvoří odolné hliníkové horizontální lamely, které zastíní sluneční svit a zabrání tak přehřátí interiéru. Slunolamy z horizontálních lamel se připevňují přímo na fasádu a jsou zde připevněny pevně. Nelze je nijak vytahovat ani naklápět, jaký úhel slunolamů si zvolíte na začátku, takový bude po celou dobu jejich fungování. Proto se také pevné slunolamy nejvíce doporučují používat v místech, kde se lidé potýkají s celoročním prudkým sluncem - zejména na jižní strany domů.

slunolamy

Kam si pořídit slunolamy?

Investice do slunolamů se vám vyplatí zejména pokud se vám do oken a prosklených ploch opírá ostré slunce. Oblíbené jsou slunolamy zejména v průmyslových a kancelářských budovách. Jejich praktickou stránku i design ale oceníte, i pokud vlastníte moderní vilu. Venkovní slunolamy dobře zastíní okna atypických tvarů a velikostí. Jelikož se jednoduše udržují, stačí je otřít hadříkem, ale i montují, nemusíte se bát, že byste provoz slunolamů nezvládli.

slunolamy

Vyberte si slunolamy na míru

Máte specifické požadavky ohledně vašich slunolamů? U nás si můžete sestavit hliníkové slunolamy přímo na míru. Vybrat si můžete šířku i výšku lamel, jejich požadovaný úhel ( od 0 do 90 stupňů), ale také barvu lamel. Klidně tak můžete mít slunolam stříbrný, šedý, černý nebo i v nějakém odvážnějším odstínu. 

Nahoru