Jak se správně starat o látkové rolety

Pořídili jste si domů speciální látkové rolety Rollo a nejste si jistí, jak o ně správně pečovat? Připravili jsme pro vás jednoduchý návod s několika tipy, se kterými se zbavíte všech skvrn na roletách naprosto jednoduše a bez problémů.

Látkové rolety Rollo jsou speciální svým povrchem. Na rozdíl od běžných látek je u našich rolet použita speciální povrchová úprava, díky které jsou méně náchylné na znečištění. Látka je z antistatického materiálu a prach na ní neulpí. Pokud se však dostane do záhybů, je nejlepší opatrně jej z nich vyluxovat.

Na čištění okenních rolet postačí hadříklátkové rolety rollo

Pokud jde o čištění látky od různých skvrn, rozhodně buďte jemní a nesnažte se skvrn zbavit silou. Nejlepší je skvrny vyčistit hned po jejich vzniku. Povedlo se vám na roletu vylít tekutinu? Rychle ji setřete. Jestliže nepostačí suchý hadřík, doporučujeme mokrý. Na horší skvrny, třeba ty mastné, můžete vyzkoušet použít i čistící prostředek. Velký pozor si ale dejte na to, aby byl co nejjemnější. Agresivní látky vám mohou nenávratně poškodit povrchovou vrstvu rolety a třeba i vydřít barvu. 

Abyste se přesvědčili, že váš prostředek vašim vnitřním roletám neublíží, použijte trošku na místě, které není jen tak vidět. Pokud při čištění zůstane látka bez jakéhokoliv poškození nebo změny barvy, můžete stejným způsobem vyčistit i zbytek tkaniny.

Rolety čistěte přímo na okně

Při čištění nesundávejte rolety z oken. Pokud nejde o opravdu velkou skvrnu, můžete roletu vyčistit přímo na okenním křídle nebo proti zdi. Ušetříte si tím čas i zbytečnou práci, kterou byste vynaložili na sundávání a opětovnou montáž látky zpět do mechanismu rolety. Stejně jako u mytí oken, i u čištění rolet platí zásadní pravidlo - vyberte si slunné počasí. Proti slunci odhalíte nejvíce nečistot a můžete si být jistí, že vás pak nepřekvapí nějaká schovaná skvrnka nebo flíček. 

V žádném případě látku na okenní rolety neperte ani nežehlete. Pokud je vaše poškození opravdu veliké a klasické postupy čištění nezabírají, nezbývá vám nic jiného, než látku vyměnit. Nemusíte se ale bát, na našem e-shopu vám nabízíme vždy ty nejvýhodnější ceny nejen látkových okenních rolet a pravidelně doplňujeme nabídku látek, takže budete mít vždy z čeho vybírat.
 

Nahoru