Exterierové žaluzie - nejprodávanější barvy

Už delší dobu vedou žebříček barev oken a okeních doplňků tmavé odstíny. Aktuálně nejžádanější barvou hliníkových oken je antracit RAL 7016. V těsném závěsu za ní je stříbrná a bronzová barva. 

Barvy méně náročné na údržbu

Výběr barvy venkovního stínění má do velké míry vlyv na praktickou stránku - údržba. Pokud by někdo vnímal bílou barvu jako nejvíce náchylnou na ušpinění, potom opak je pravdou. Právě velice tmavé odstíny, jako jsou černá barva nebo antracit, jsou nejnáročnější na čištění. Na základě našich zkušeností a zkušeností našich zákazníků je nejvíce praktická stříbrná barva, která dokáže maskovat prach a nečistoty. No a samozřejmě - bronzová barva, která výborně ladí s parapetami a klikami. Venkovní žaluzie v provedení bronz jsou skvělou volbou pro okna v dekoru dřeva. Výrobci PVC oken uvádí, že po bílé barvě, která je nejlevnější, je vysoký zájem právě o plastová okna v dekoru dřeva.  Tyto okna zvenku sice vypadají jako dřevěné, ale uvnitř domu jsou bílé. Bílá barva poskytuje mnohem větší volnost při zařizování interieru. S bílou barvou je možné se setkat i na historických objektech. 

Pokud z polohy vašeho domu vyplývá vysoký předpoklad nánosu prachu, či už z cesty, nebo z pole, doporučujeme vám vyhnout se světlým barvám jako je bílá, krémová nebo naopak velice tmavým barvám, jako je například antracit. Tyto barvy zvýrazní prach a nečistoty. Čištění venkovních žaluzií se tak může stát vašim pravidelným rituálem. Při výběru barev lamel venkovních žaluzií doporučujeme zvolit jemně strukturované povrchy s jemným metalickým odleskem, které jsou nejen méně náročné na údržbu, ale i odolnější vůči případným škrábancům. 

Barvy a teplo

Ve všeobecnosti světlé barvy neabsorbujú teplo do takové míry, jako tmavé barvy. Tmavé barvy přitahují sluneční paprsky a napomáhají ohřevu skleněné tabule.  Velice nešťastným řešením je použití vnitřních žaluzií v barvě antracit. Tmavé lamely v případě méně kvalitních oken doslova sálají teplo. Po dobu letních dnů může povrchová teplota venkovních žaluzií dosáhnout  65º až 80º C. Zdá sa, že i v tomto případě jsou ideální volbou odstíny šedé barvy. 

Společnosť K-system má v standardní nabídce venkovní žaluzie v nejprodávanějších barvách. V případě, že jste v našem vzokrovníku nenašli tu svoji správnou barvu, dokážeme vám nabídnout příplatkové barevné provedení s objednávkou na míru. Společnost  K-system úzce spolupracuje od počátku se švýcarským výrobcem hliníkové lameloviny, který je zárukou vysoké kvality a dlouhé životnosti. 

Nahoru