Odolnost venkovních žaluzií proti větru

Již jste si pořídili nebo byste si rádi zakoupili venkovní žaluzie? Není na škodu myslet i na povětrnostní podmínky, které u vašeho domu nebo bytu panují. Venkovní žaluzie stejně jako ostatní exteriérová stínící technika mají své větrné limity. Víte, jak si poradí s prudkým větrem?

PEVNÉ SLNOLAMY

Určení větrného zatížení

 

Všechny výrobky umístěné v exteriéru, které slouží k zajištění kvalitního stínění jsou testovány a podrobují se zátěžovým zkouškám. Proto nahlédněte do svých manuálů k tomuto výrobku, případně do předávacích protokolů a zjistíte, kolik metrů za vteřinu vaše stínící technika zvládne. Předejdete tak zbytečným starostem a třeba i újmě na majetku.

U venkovních žaluzií hraje při určování větrného zatížení významnou roli zejména plocha žaluzií a způsob bočního vedení. Vedení pomocí lanka se považuje za méně odolné, žaluzie s postranním vodícím profilem jsou v tomto případě odolnější. Dalším důležitým aspektem je vzdálenost od okna nebo fasády. Není špatné přihlédnout také k velikosti a tvaru lamely. Ovšem v každém případě platí to, že hliníkové venkovní žaluzie jsou opravdu odolné a vytahovat je musíte spíše výjimečně. 

 

PEVNÉ SLNOLAMY

 

Pokud chcete mít opravdovou jistotu, tak tu vám mohou zajistit senzory nebo prémiové motory. Téměř 100% záruku, že se venkovní žaluzie nepoškodí, vám mohou poskytnout automatická čidla či senzory. Ty žaluzie samy vytáhnou, pokud dojde ke zhoršení počasí a hrozilo by poškození lamel.

 

Nahoru