Na co si dát pozor při výběru venkovních žaluzií?

Mezi nesporné výhody venkovních žaluzií patří to, že vám zajistí ochranu před zvědavými pohledy kolemjdoucích, dají se regulovat a naklápět dle vašich potřeb a také jsou přirozenou klimatizací. Co se týče funkčnosti, venkovní rolety vedou nad těmi vnitřními opravdu s přehledem. Mají ovšem i nevýhody, které je třeba brát v potaz. Jaké to jsou? 

 

PEVNÉ SLNOLAMY

Hlavní výhody venkovních žaluzií

Ušetříte energii 

Venkovní žaluzie se vyrábí z odolných materiálů, nejčastěji z hliníku a dokáží velmi dobře regulovat teplotu uvnitř interiéru. Podle potřeby mohou přispět k zachování chladu nebo naopak i tepla v bytě či domě. V zimě tedy zabraňují úniku tepelné energie a v létě zase šetří provoz klimatizace, dohromady lze ušetřit jistou část nákladů.

 

PEVNÉ SLNOLAMY

Větší bezpečí a pohodlí

Nejen že si lamely můžete naklopit přesně podle vašich představ, aby do místnosti nesvítilo přímé slunce, ale zároveň nebyla ani úplná tma. Zároveň si můžete vybrat mezi manuálním a elektrickým ovládáním. Když budete tedy chtít nastavit míru propustnosti světla, tak nemusíte nikam chodit.

Lamely venkovních žaluzií jsou větší a pevnější, takže když se nachází ve svislé poloze poskytují úplnou tmu. Také zajišťují větší bezpečí, protože mohou značně ztížit přístup k oknu případným zlodějům. Díky robustnějšímu zpracování a zabudované gumě se výrazně zvyšuje i odolnost proti venkovnímu hluku.

PEVNÉ SLNOLAMY

Hlavní nevýhody aneb na co si dát pozor při výběru

Mezi výhodami bylo zmíněno robustnější zpracování, to ale může být zároveň i nevýhodou, protože se jedná o dosti výrazný prvek, který se nemusí hodit ke každému objektu. U venkovních žaluzií je třeba věnovat dostatečnou pozornost pravidelné údržbě  a výběru vhodného a ověřeného dodavatele

Další důležitou věcí je dbát na správné zacházení. Oprava venkovních žaluzií totiž stojí víc peněz než u klasických žaluzií, které někdy dokážete opravit i sami.

 

Nahoru