Bambusové žaluzie jako originální doplněk interiér

Nebaví vás klasické žaluzie, které najdete téměř v každé domácnosti a kanceláři? Hledáte řešení do koupelny, bazénu či jiného interiéru?

Horizontální bambusové žaluzie vynikají vysokou odolností vůči slunci a vlhkosti, a především neodolatelným přírodním vzhledem, který učiní každý interiér jedinečným.

Vyzkoušejte tento nový trend ve stínicí technice i u vás doma!

 

Bambusové žaluzie - Ksystem

Proč zrovna žaluzie z bambusu?

Bambus se používá pro výrobu hudebních nástrojů, nábytku i oblečení. V Asii se z bambusu stavějí domy, a to včetně vysokých budov o několika patrech. Tento materiál vyniká mimořádnou pevností, širokou využitelností, lehkostí, a především odolností vůči vlhku a slunci, v čemž znatelně předčí standardní dřevěné materiály (to je důvodem obliby bambusu v deštivých asijských zemích). Není proto divu, že si bambusové žaluzie vydobyly nesmírnou popularitu v interiérech po celém světě.

Není dřevo jako dřevo – bambus poslouží v koupelně i sauně

Koupelna, sauna, zimní zahrada, bazén nebo venkovní prostory vyžadují materiál, který nepodléhá vlhkosti. Zatímco dřevo působení deště a plísní neodolá, bambus vlhkost nevstřebává a vlhké prostředí dobře snáší. Bambusové žaluzie tedy můžeme umístit i ve vlhkém prostředí – nutné je však zabezpečit kvalitní odvětrávání, udržet stabilní vlhkost a teplotu. Lamely našich žaluzií jsou čtyřnásobně lakované a s dvojnásobnou UV ochranou, což zaručuje dlouhodobou stálost barvy.

Bambusové žaluzie - Ksystem

Originální vzhled, který vždy zapadne

A jaké další výhody díky bambusovým žaluziím do oken získáte?
Především harmonický, nenapodobitelný přírodní vzhled, jenž provzdušní i oživí prostor a který snadno sladíte s nábytkem nebo podlahou. Díky nízké tloušťce lze bambusové žaluzie instalovat na rám okna, ale i do ostění či na stěnu jako dekorativní prvek. Ovládání funguje za s pomocí tyčky a šňůry v podobném odstínu.

Jak pečovat o bambusové žaluzie

K čištění nikdy nepoužívejte drátěnku či jiný drsný materiál, který by mohl bambusový povrch poškodit, a žaluzie trvale znehodnotit. K odstranění prachu použijte klasickou prachovku nebo mokrý hadřík. K dispozici jsou i speciální přípravky pro ošetření bambusových materiálů. Při pravidelné péči a čištění vám budou naše žaluzie sloužit po mnoho let.

 

Nahoru