Plisovaná síť IdroScreen

Plisovaná síť se síťovinou IdroScrenTM – revoluční změna v oblasti životnosti plisovaných sítí

Na trhu existuje množství plisovaných sítí proti hmyzu. Společnost K-system byla prvním výrobcem plisovaných sítí v SR a v ČR. Plisované sítě vyrábí už od roku 2001. V  současnosti má nejširší sortiment plisovaných sítí proti hmyzu.

Jak si tedy vybrat správně plisovanou síť? Túto otázku jsme položili Andrei Kúdelovej, která pracuje jako vedoucí divize obchod a marketing v společnosti od samého začátku.

„V naší nabídce máme plisované sítě Nobarrier, PDS 18 (plisované dveřní sítě)  a IPDS 22 (inovované plisované dveřní sítě) a jejich okenní varianty. Jednotlivé produkty se od sebe odlišují zejména vizuální stránkou, šířkou a kvalitou síťoviny. Historicky první plisovaná síť v naší nabídce byla Nobarrier s možností vycvaknutí z klipů bez použití montážního nářadí. Naši zákazníci jsou však častokrát nucení rozhodnout se podle technických možností v rámci ostění, to znamená, kolik prostoru mají pro osazení plisované sítě. Nejmenší prostor vyžadují sítě PDS 18 a sítě IPDS 22 v obvodovém rámu. Nejširší prostor vyžadují sítě Nobarrier. Častokrát právě síť Nobarrier není možné instalovat, protože zákazník má už namontované venkovní žaluzie nebo rolety na rám okna nebo dveří. V takovém případě výběr není možný. Možnosti zákazníka jsou omezené právě z statkem prostoru mezi žaluzií/roletou a rámem.

Pokud zákazník není omezený prostorem, nabízí se mu možnost výběru na základě životnosti plisované síťoviny. Na tomto místě bychom rádi dali do pozornosti našim zákazníkúm výsledky laboratorních měření přicházející přímo od výrobce síťoviny IdroScreenTM pro plisované sítě IPDS 22.

Vraťme se však trochu na začátek. Je fakt, že sítě proti komárů se znečisťují: jako každý předmět, který „žije“ uvnitř domu a je především v kontaktu s okolitým světem. Stává se lehkou kořistí prachu, špíny a pylu. Je také pravdaou, že na rozdíl od plisované sítě proti komárm IPDS 22, nemá žádná jiná síťovina certifikát kvality týkající se odolnosti vči vodě. Tento speciální druh síťoviny s označením IdroScreenTM je vyrobený z polyesteru. Ano, stejně jako všechny trička, košile nebo šaty, které je možné prát v pračce nebo ručně jednoduše pomocí vody a mýdla."

Proč právě síťovina z polyesteru?

"Polyester je nejlepší materiál z hlediska funkčnosti výrobku. Zaručuje dokonalé a lepší čištění než všechny ostatní síťoviny pro výrobu plisovaných sítí. Specializace na plisované síťe proti komárům nás vedla k této volbě, protože můžeme zákazníkům poskytnout výrobek, který má certifikovanou kvalitu, ale ne z jednoduchých slov, ale z institutů, které garantují kvalitu výrobků prodávaných na trhu. Tato zásadní odlišnost je důvod, proč stále více zákazníků upřednostňuje plisovanou síť IPDS 22.„

Parametr

Metoda

Výsledek

Měrná jednotka

Odolnost vůči vodě

UNI EN 24920:1993

ISO 5=100

(***)

Stálobarevnost denní světlo

UNI EN ISO 105-B01:1994

degradace 8

(*)

Stálobarevnost voda

UNI EN ISO 105-E01:1998

degradace 5

(**)

Stálobarevnost mořská voda

UNI EN ISO 105-E02:1998

degradace 5

(**)

Poznámka: Testy sa uskutočnili v období od 25.1.2011 do 1.2.2011

(*) Index byl vypočítaný na stupnici s hodnotami od 1 do 8

      Index 1 = maximální degradace               Index 8 = nulová degradace

(**) Index bol vypočítaný na stupnici s hodnotami od 1 do 5

      Index 1 = maximální degradace               Index 5 = nulová degradace

(***) Index byl vypočítaný na stupnici s hodnotami od 1 do 5

      Index 1 = úplné smočení                           Index 5 = ani přilnavost, ani smočení

Certifikát vydala Obchodní komora v Rímě dne 25. 10. 2011

Ďalšie výsledky meraní z Experimentálneho ústavu pre stavebníctvo v Ríme zo dňa 22. 5. 2008

Zisk z hlediska prostupu tepla Uw = -0,40 V/m2K

Snižování hluku pozadí

Třída odolnosti proti větru 2

Společnosť K-system, jako výrobce sítí IPDS 22 a IPOS 22 se síťovinou IdrooScreen TM disponuje kompletními správami z uvedených laboratorních měření, které výrazným způsobem zvyšují životnost sítě.

Nahoru