Úprava a údržba provázkových záclon

Pořídili jste si střapcové závěsy nebo provázkové záclony a nevíte, jak o ně správně pečovat? Udělali jste chybku v měření okna a záclony teď máte příliš dlouhé? Nebo se vám zalíbil jiný trend a jednoduše chcete střapcové závěsy zkrátit? Údržba i úprava našich třásňových závěsů není vůbec žádný problém, jednoduše je vyčistíte, vyperete i upravíte jejich délku. Připravili jsme pro vás krátký návod.

střapcové závěsy

Jak vyčistit a udržovat provázkové závěsy?

Podařilo se vám střapcové závěsy zašpinit? Nezoufejte, jejich údržba je velmi jednoduchá, musíte si ale dát pozor, abyste jednotlivé provázky nezamotaly. Lamely se střapci není možné prát v automatické pračce, doporučujeme proto prát ručně vždy ve vlažné vodě. Tak budete mít pod kontrolou, že se na provázcích neudělá uzel.

Střapcové závěsy nevyžadují téměř žádnou speciální údržbu. Kromě občasného vyprání provázků ale doporučjüjeme pečovat o správný chod nosného mechanismu. Ten je vhodné jednou ročně postříkat silikonovým sprejem, aby se lamely při pohybu nezadrhávaly.

střapcové závěsy

Jak upravit délku provázkových záclon?

Naše střapcové závěsy si můžete sestavit přesně na míru pomocí našeho konfigurátoru. V případě, že máte specifické požadavky, můžete se nám ozvat a společně probereme, jak by vaše závěsy měly vypadat.

Pokud máte již starší střapcové závěsy nebo provázkové záclony doma a chcete změnit jejich délku, není nic jednoduššího, než vzít nůžky a délku provázků zkrátit. Ujistěte se ale, že jsou závěsy či záclony z vhodného materiálu a nebudou se třepit. Stejně tak je nutné změřit pečlivě délku zkrácení, abyste na závěsech neměli zuby. Střapce stříhejte vždy napnuté a pověšené.

střapcové závěsy

Barevnost třásňových závěsů

Třásňové závěsy K-system mají tu výhodu, že jsou díky lamelám mnohem hustší než klasické provázkové záclony dostupné v jiných obchodech. Další výhodou lamel je také to, že se jednotlivé barevné střapce mohou střídat. Nemusíte se tak omezovat na jeden odstín závěsů, můžete si vyhrát s barvami a svému interiéru dodat šmrnc.

 

Nahoru