Střapcové závěsy jako bytový doplněk vás okouzlí

Proudí vám do místností nepříjemné sluneční paprsky a vy stále nemůžete najít vhodnou stínící techniku? Nelíbí se vám klasické interiérové žaluzie a hledáte něco extra? Možná se vám zalíbí netradiční řešení - střapcové závěsy známé také jako třásňové nebo provázkové. Jde o jemné dlouhé střapce, které se hodí jak do obývacího pokoje, tak i třeba do kanceláří. 

střapcové závěsy

Jak třásňové závěsy fungují?

Jednotlivé lamely střapcových závěsů mají šířku 89 milimetrů a skládají se ze šňůrek o průměru 3 milimetry. Co se týče profilových systémů, můžete si vybrat ze dvou variant - italské Novum a německé Decomatic.

Profily Novum umožňují základní provedení rovných a šikmých žaluzií. Nabízí možnost dvou ovládání, ovládání motorkem ale v tomto případě není možné. Profily Decomatic se v tomto liší. Jde o luxusnější variantu, která kromě klasických tvarů žaluzií nabízí i souvislé spojení šikmé a rovné žaluzie, obloukové provedení nebo zabudování do podhledu. Střapcové žaluzie s tímto profilem lze ovládat i motorkem.

střapcové závěsy

Kam se provázkové závěsy hodí?

Moderní závěsy plní dvě hlavní funkce - stínící a dekorativní. Oceníte je proto hlavě tam, kde se chcete zbavit nepříjemného slunečního záření a nechcete se uchýlit k nudným klasickým žaluziím. Střapce ale oceníte i jako ochranu před dotěrným hmyzem. Svou kvalitou samozřejmě nenahradí sítě proti hmyzu do oken a dveří, ale částečně se na ně spolehnout můžete. Máte prostornou místnost, kterou byste chtěli nějak efektně rozdělit? Nebo potřebujete svým zaměstnancům dodat v kancelářském open space více soukromí? Střapcové závěsy vám prostor opticky rozdělí, ale stále zůstávají flexibilní.

střapcové závěsy

Nebojte se kombinovat barvy závěsů

Střapcové závěsy dokáží vytvořit opravdu stylový bytový doplněk. Použít je můžete jako závěsy do oken, ale také jako závěs do dveří. Oproti konkurenčním záclonám mají i řadu výhod. Levné provázkové záclony totiž nemají střapce tak husté, naše závěsy tvořené lamelami vám tak umožní kvalitnější stínění. Lamely také můžete natáčet dle libosti a docílit tak ideálního poměru stínu a světla v pokoji.

U nás si můžete vybrat z provázkových závěsů v 15 barvách, které mezi sebou můžete skvěle kombinovat a vytvářet tak zajímavé motivy. Pokud chcete své závěsy ještě více ozvláštnit, můžete sáhnout po okrasných sponách, s jejichž tvary a barvami si můžete vyhrát dle libosti.

střapcové závěsy

Potřebují střapcové závěsy speciální péči?

Interiérové střapcové závěsy na míru jsou určené do hotových interiérů. Jejich výhodou je snadná instalace i výměna, kterou zvládne opravdu každý. Střapce jsou vyrobené z polyesteru a jejich barvy bez problémů odolají i silnějšímu UV záření. Závěsy ale nelze prát v automatické pračce. Pokud jsou znečištěné, doporučujeme je prát v rukou ve vlažné vodě. Důležité je ale dbát na to, aby se jednotlivé provázky nezamotaly.

 

Nahoru