Proč si pořídit japonskou stěnu? Má to samé výhody!

Potřebujete vytvořit z velkého pokojíčku dva menší nebo oddělit kuchyňský kout od obýváku bez stavby příčky? Ukážeme vám, že to jde i jinak. Rychleji, lépe, bez sádrokartonové příčky a bez špinavých montérek.

Japonské stěny Ksystem

Seznamte se s japonskou stěnou

Posuvné stěny k nám přicestovaly až z dalekého Japonska, kde se používají na oddělení místností. Tradičně bývají zasazeny do dřevěného (či bambusového rámu) a vyplněny speciálním papírem. Rozdělit je můžeme na průhledné (shoji) a neprůhledné (fusuma) v závislosti na zvoleném výplňovém materiálu a množství panelů.

Moderní japonské stěny mají za sebou už mnoho vylepšení a vychytávek. Nejčastěji se vyrábí z dřevěných či textilních tkanin, které je možné mezi sebou různě kombinovat a vytvořit si tak příčku dle vlastních představ. Doplněny jsou poté plastovými či kovovými kolejnicemi a moduly.

Ačkoliv jde o vynález starý desítky let, v Evropě se ještě moc neujal. Což je ohromná škoda! Japonské posuvné stěny mají totiž nespočet výhod.

Japonské posuvné stěny Ksystem

Stíníci technika a příčka v jednom

Jak jsme už zmínili, v Asii jsou tradičně používané japonské stěny k předělení prostoru (místností). To ovšem není jejich jediné využití. Díky dřevěným a textilním materiálům tlumícím světlo patří mezi skvělé alternativy stínící techniky. Hravě tak nahradí záclonu, žaluzie či závěs.

Pestrá škála barev a vzorů

Velkou výhodou japonských posuvných stěn je také jejich pestrá škála vzorů a barev. Vybírat můžete od jednobarevných přes dvoubarevné proužky až po vzory s květinami.

A co když se vám motiv či barva nové posuvné příčky okouká? Žádný problém! Profily a kolejnice na japonské stěny umožňují snadnou výměnu panelů. Během pár chvil si tak můžete obměnit motiv dle vlastních potřeb.

Jednoduchá instalace a variabilita

K dalším plusům patří jejich jednoduchá instalace. Žádné cihly, omítka ani sádrokarton. Moderní japonské stěny se pyšní praktickými instalačními moduly, které snadno přivrtáte ke zdi či stropu. A když je budete chtít odmontovat, nic vám nebrání v cestě. Na montáž vám stačí pár šikovných rukou, návod a nářadí, které má dnes doma téměř každý.

Kolejnice japonských stěn vám také umožňují instalovat několik panelů za sebou. Kombinovat tak můžete různé barvy i materiály.

A to nejlepší nakonec

Vybrané modely jsou opatřeny dálkovým ovládáním! Nemusíte tedy zatahovat posuvnou stěnu ručně, stačí zmáčknout tlačítko a motorek to udělá za vás. Díky svým materiálům se navíc snadno udržují. Jednoduše vyndáte látku z panelu a hurá s ní do pračky.

Nahoru