Možnosti ovládání látkových rolet

 

Přemýšlíte o pořízení látkových rolet? Než však nakoupíte, je dobré si vybrat takovou roletu, která bude mít nejen hezký a moderní design, odpovídající kvalitu, ale zároveň i vyhovující ovládání. To záleží na požadovaném komfortu uživatele. Způsob jak ovládat látkové rolety totiž není jen jeden.. Jaké jsou možnosti? 

 

Látkové rolety Rollo work café

Řetízkové ovládání

 

Látkové rolety je možné ovládat pomocí klasického kuličkového řetízku. Tento způsob ovládání je manuální. Při spuštění nebo naopak vytahování rolet stačí plynule tahat kuličkový řetízek za jeden nebo za druhý pramínek. Jelikož jsou rolety z lehkého materiálu nemusíte mít strach, že by řetízkové ovládání nezvedlo nebo nesputilo i rolety větších rozměrů. Pokud však budete za řetízek rázně tahat, může dojít k tomu, že se roleta nadhodí a dojde k  nesprávnému hřídelnímu navíjení. 

Je potřeba z dráhy chodu rolety odstranit jakékoliv překážky, které by mohly bránit plynulému pohybu. Je nežádoucí tahat za látku rukou, může to zavinit křivé navíjení látky na hřídel. Tímto se mohou vážně poškodit okraje a poté je třeba objednat opravu. Veškerá stínící zařízení s řetízkem musí být umístěna v takové výšce, aby v žádném případě nedošlo k ohrožení malých dětí. Mohou se dítěti ovinout kolem krku a je třeba zajistit, aby na řetízek nedosáhly.

Látkové rolety Rollo kazeta

Motorické ovládání

 

U motorizovaných rolet každý jistě ocení vyšší komfort a jednoduchost používání bez námahy spojené s manuální obsluhou. Pokud potřebujete rolety větších rozměrů je pro vás motorizace vhodnou volbou. Životnost výrobku se zvyšuje, a to díky plynulému chodu rolet. Motorické rolety se ovládají za pomoci ovladače. 

K motoricky ovládaným látkovým roletám dostanete dálkový kanálový ovladač. S jeho pomocí můžete rolety zastavit v jakékoliv poloze. Pokud vám bude vyhovovat určitá poloha, můžete si ji nastavit jako oblíbenou a pomocí jednoho tlačítka se roleta přizpůsobí. 

Je dobré dbát na to, aby si děti s ovladačem ani roletou nehrály, mohlo by dojít k poškození. To samé hrozí při hrubém zacházení, poškodíte tak vnitřní elektrický obvod. Roletám by nemělo nic bránit v dráze pohybu.

Nahoru