Japonské stěny jako skvělý doplněk místo dveří

Máte malý byt a chcete i tady mít občas dokonalé soukromí? Nebo potřebujete své místnosti prosvětlit a dodat jim styl? Pak jsou pro vás naprosto ideální naše panelové japonské stěny. Nejde přitom jen o praktickou záležitost, ale určitě oceníte i jejich design a možnost výběru z různých vzorů a barev.

 

Umístění japonských stěn je jen na vás

Posuvné látky nemusí sloužit jen jako stínění. Kromě toho vypadají skvěle jako posuvná příčka oddělující dvě části místnosti, nebo je můžete použít jako lehkou a dekorativní náhradu dveří. Vybrat si můžete ze dvou variant - stěn, které jsou průhledné (shoji) nebo neprůhledné (fusuma).

 

japonské panelové stěny

Různé materiály stěn skvěle sladíte s interiérem

Pokud máte minimalistický nábytek a jemné doplňky, perfektní pro vás budou čistě bílé japonské stěny v neprůhledné, ale určitě i v průhledné variantě. Líbí se vám přírodní materiály a etnický styl? Pak vyzkoušejte stěny z dřevěných tkanin nebo třeba v teplé oranžové barvě. Nemusíte se bát ani jednotlivé panely kombinovat, třeba i průhledné s neprůhlednými. Docílíte tak různé míry osvětlení, které dodá vašemu bydlení na útulnosti.

 

Jak posuvné panelové stěny vlastně fungují?

Nosná lišta panelové stěny je vyrobená z hliníku, pomocí běžců se vjejí kolejnici pohybuje profil se suchým zipem. Na ten je připevněna látka, kterou dole vyrovnává závaží - hliníkový profil v látkovém tunelu. Ovládání japonských panelů je jednoduché, lze je posouvat šňůrou, tahem za panel, tyčí nebo dokonce motorem.

 

Výběr materiálu i ovládání panelových stěn je zcela na vás. Před samotnou realizací ale vždy dobře změřte prostory a rozvrhněte si, jak by měla místnost vypadat. Nejen, že by panely neměly zakrývat topné těleso, také musíte počítat s prostorem o šířce jednoho panelu, kam po stažení svou japonskou stěnu zasunete, aby vám nepřekážela.

Nahoru