Chcete doma dokonalou tmu? Pořiďte si rolety do oken

Práce u počítače, sledování filmů či venkovní lampa svítící do ložnice. Občas je jednoduše potřeba zatáhnout a mít příjemnou tmu. Pokud hledáte stínící techniku, která dobře zastíní a přitom elegantně doplní interiér, vyzkoušejte rolety do oken. Poskytují skvělý komfort, na který si rychle zvyknete.

Rolety na okna Ksystem

Obrovská variabilita

Látkové rolety do oken nabízí možnost volby hned z několika různých propustností světla - rolety s vyšší propustností i zcela zatemňovací rolety (tzv. black out). Skvělou alternativou je také varianta Den a noc, která kombinuje obě možnosti. Zároveň si můžete vybírat z velké škály barev.  

A co okna netypických rozměrů? I pro ně existuje řešení - látkové rolety na míru. Stačí si navolit velikost oken a než se nadějete, budete už mít doma “zataženo”.

Nesmíme zapomenout zmínit také screenové rolety. Ty nejsou oproti svým kolegům z látky, ale ze speciální směsi PVC, polyesteru a skelného vlákna. Díky tomu poskytují dokonalé zastínění, a přitom stále ponechají výhled z okna.

Rolety na okna Ksystem

Výhody rolet: Proč je mít doma?

Hned ze začátku musíme vyzdvihnout jejich praktičnost. Díky speciální látce s protiprachovou úpravou nejsou vnitřní rolety tak náchylné na znečištění, a když už se ušpiní či zapráší, lehce je vyčistíte. Mnohdy se stínící rolety dají dokonce prát i v pračce!

Další výhodou je ovládání. Vybírat můžete z tradičního řetízkového a moderního dálkového ovládání. Jednoduše zmáčknete/přidržíte tlačítko a je to. Black out rolety na okna vynikají také snadnou instalací. Namontovat je lze na okno, nad okno, vedle okna, na strop či zeď. Mnohé modely umožňují také stažení z obou stran, tzn. nemusíte zatahovat jen směrem dolů.

Nevýhody: Existují nějaké?

Oproti žaluziím neumožňují interiérové rolety regulovat stupeň zastínění. Roletu si tak bohužel nezprůhledníte ani nezatemníte. Může se tedy stát, že v místnostech, kde svítí hodně denního světla, nemusí být rolety dostačující. V takových případech se doporučuje kombinovat více stínících technik.

 

Summa summarum, okenní rolety do interiéru mají řadu výhod a hodí se téměř do každé místnosti. Vždy však záleží na vašich potřebách, představách a hlavně stylu interiéru. Při výběru dejte na intuici, a pokud potřebujete s čímkoliv poradit, nebojte se zeptat odborníků.

Nahoru