K-system a novinky ze světa světla a stínu

Výstava se konala v německém městě Stuttgart v období od 24. – 28. února 2015. 

Výstava se konala v německém městě Stuttgart v období od 24. – 28. února 2015. Na stánku společnosti K-system v hale 8, číslo C88 bylo živo od rána až do samotného závěru.

A čím byl tento rok výjimečný?  Šlo o jubilejní 50 ročník této výstavy. Jelikož minulý ročník nezaznamenal nějaké významné objevy či inovace v oblasti stínící techniky, očekávání návštěvníků i vystavovatelůbylo velké. Projevilo se to zejména na vysoké návštěvnosti.

V oblasti interiérové dekorativní stínící techniky jsme zaznamenali obzvlášť široký sortiment látek a rostoucí trend potisku. Ať už šlo o potisk na míru, nebo barevný potisk látek roletožaluzií, které byli doslova na každém kroku. Překrásné motivy v kombinaci s atraktivním protkáváním vyrážely dech. Většina renomovaných výrobců (materiálů i výrobků) vsadila na prezentaci v jednobarevné linii, přičemž pohled návštěvníka zaujali jednotlivé rozdíly a detaily. Skutečně to byla pastva pro oči.

    

V oblasti exteriérového stínění jednoznačně dominovaly exterirové žaluzie v různých provedeních včetně atypických. Některé byli inspirující, jiné plné otázek, na které ani samotní výrobci neměli připravenou odpověď, protože s výrobou budou teprve začínat. Každodenní používání, vítr, voda a mráz prověří jejich funkčnost dostatečně. Čas ukáže! Určitě nás však zaujala nová hliníková lamela se specifickým typem povrchové úpravy, která nezanechává při dešti na lamelách šmouhy a do jisté míry dokáže déšť využit na jejich vyčištění. Samozřejmě přítomné byli i čistící linky na čištění žaluzií. V našich podmínkách si však jejich využitelnost nedokážeme dost dobře představit, protože jsou nepřenosné, použitelné pouze na demontované žaluzie.

Plisované sítě proti hmyzu v různých provedeních a barvách provázely návštěvníky doslova na každém kroku. Věříme, že nová dveřní síť, kterou jsme ve Stuttgartu prezentovali, s jejíž výrobou začínáme už v tomto roce, bude mít minimálně tak dobrý ohlas u zákazníků, jako měla u odborné veřejnosti.

A co říci na závěr? Množství překrásných stánků bylo dostatečnou pastvou pro oči. Děkujeme za návštěvu našim slovenským, českým i zahraničním partnerům. Jsme rádi, že jsme se mohli setkat na jednom místě a dokázat, že naše nabídka je porovnatelná s nabídkou zahraničních firem známých značek.

Fotogalerie

k - system setkání
Nahoru