Nevýhody samolepicích sítí do oken

Chcete si pořídit kvalitní sítě proti hmyzu a zbavit se tak nevítaných návštěvníků?  V dnešní době je na trhu spousta možností a druhů okenních sítí. Jak ale vybrat ten správný? Jsou lepší samolepicí sítě na suchý zip nebo pevná okenní síť na míru? Každý druh má své výhody i nevýhody, jaké to jsou?

okenní síť proti hmyzu

Samolepicí sítě do oken

Samolepicí sítě do oken si lidé pořizují především kvůli jejich ceně. Sítě lze totiž koupit doslova za pár korun. Kvalita těchto okenních nebo i dveřních sítí je různá.  Samozřejmě existují značky sítí, které svému účelu poslouží skvěle. Většina sítí do oken na suchý zip je ale nespolehlivá. Někteří zákazníci mají zkušenosti s tím, že síť nešla na okně pořádně vypnout, vlnila se a občas se i odlepovala

Síť do okna, která funguje jen částečně je ale k ničemu. Stačí i jen malá dírka nebo mezera a protivní komáří, mouchy nebo i vosy si cestu dovnitř do místnosti najdou. Další problém pak může nastat, když chcete třeba oknem někomu něco podat, nebo i vylézt ven. Síť je suchým zipem připevněna k celému rámu okna. Aby tedy někdo mohl třeba skrz okno zalévat květiny, musel by celou síť složitě odlepovat a následně pracně vracet na původní místo.

okenní síť proti hmyzu

Sítě proti hmyzu na míru

Samolepicí síť do oken a dveří je spíše přechodným pomocníkem. Pokud hledáte kvalitní síť, která něco vydrží, ideální variantou je síť proti hmyzu na míru. Kvalitní hliníkový profil, který tvoří rám sítě, dokonale splyne s oknem a rozhodně nebude rušit dojem z vašeho bydlení. Pevná síťovina černé barvy vám pak zajistí i skvělý výhled ven.

Jaké jsou možnosti sítí proti hmyzu na míru? Sestavit si je můžete celé online pomocí konfigurátoru. Stačí zadat rozměry okna, s jejich měřením vám pomůže náš videonávod, vybrat si barvu a máte hotovo. Kvalitní síť vám na rozdíl od té samolepicí vydrží několik sezón, nemusí se sundávat z oken ani na zimu a jednoduše se čistí. 

Nahoru