5 důvodů, proč zvolit interiérové žaluzie

Pokud zrovna vybíráte typ žaluzií, určitě se rozhodujete mezi venkovními a vnitřními, který typ žaluzií je do domácnosti vhodnější? Podívejte se na několik naprosto jednoduchých a přitom hlavních důvodů, proč se vyplatí pořídit si spíše interiérové žaluzie. Žaluzie do interiéru jsou z hlediska prodeje nejúspěšnější, a to s poměrně velkým náskokem – jsou totiž do jisté míry univerzální, málokdy se stane, že by jejich použití bylo nevhodné.

1. Žádné bourání, přístavba a podobně

Určitě se vám nebude chtít provádět další stavební úpravy, pokud se zrovna nerozhodujete ve fázi novostavby. Venkovní žaluzie totiž potřebují většinou aspoň minimální úpravu okolí oken, aby je bylo možné namontovat – nehledě na to, že samotná montáž je poměrně náročná. Vnitřní žaluzie naštěstí nic takového nepotřebují, jednoduše se připevní na okenní rám a je hotovo, ten je k tomu u nových typů plastových oken už přizpůsoben.

Samotná montáž je opravdu rychlá a jednoduchá, s návodem ji dokonce zvládnete svépomocí, což vám ušetří rozpočet.

2. Zaplatíte za ně jen zlomek ceny v porovnání s venkovními žaluziemi

Rozpočet hraje vždy velkou roli, o tom není pochyb. Zatímco interiérové žaluzie si můžete pořídit za poměrně nízkou částku, jedno okno vás vyjde okolo 400 Kč za žaluzie, samozřejmě bez práce, venkovní žaluzie jsou mnohem dražší, mnohdy se nedostanete ani pod hranici 1000 Kč. V porovnání ceny jsou interiérové žaluzie jasným řešením. Podobně levný je i jejich následný servis, pokud se něco pokazí, navíc je opravíte i sami.

3. Údržbu zvládnete jedním hadříkem a vodou

Údržba venkovních žaluzií může být velmi složitá, a to zejména, pokud se k nim nemáte jak dostat. Navíc se velmi rychle ušpiní a častěji dochází k jejich poškození, například vlivem nepříznivých podmínek a podobně. Interiérové žaluzie můžete jednou za čas pohodlně otřít vlhkým hadříkem od prachu – složitější údržbu prakticky nepotřebují. Občas je můžete otřít i desinfekcí, protože se do nich zvláště v horkých měsících může přichytávat více prachu a pilu. Jednoduše to skloubíte s umýváním oken a máte hotovo.

4. Ovládání je jednoduché a spolehlivé

Interiérové žaluzie jsou velmi jednoduché na jakékoli ovládání a manipulaci s nimi. Trendem jsou sice dnes automatické žaluzie, které se umí například natočit podle toho, jak zrovna svítí slunce, či se přizpůsobí v případě, že je příliš silný vítr – tedy venkovní žaluzie. Ovšem vnitřní žaluzie nabízí nejjednodušší manuální ovládání, toto řešení je podstatně levnější a stejně spolehlivé. Navíc nepotřebuje žádnou speciální údržbu nebo kontrolu.

5. Existuje tolik variant, že se hodí téměř všude

Interiérové žaluzie se vyrábějí v tolika barevných provedeních a z takového množství rozličných materiálů, že si můžete vybrat zrovna takové, které se opravdu hodí právě k vám domů. Tak rozmanitou nabídku byste u venkovních žaluzií hledali skutečně jen velmi obtížně. Vnitřní žaluzie tak můžete jednoduše přizpůsobit vašim představám, sladit je s designem interiéru a v případě potřeby je jednoduše obměnit za jiné.

Nahoru