Světová novinka v naší kolekci - Trevira CS

Společnosti K-system není lhostejná bezpečnost jejich zákazníků. Právě proto zařadila do své nabídky stínění z nehořlavých materiálů. Právě bezpečnost je jedním z největších trendů naší doby. Nikde nejsou bezpečnostní opatření tak přísné jako v oblasti hořlavých materiálů. Proto je dobré vědět, že existují textilní materiály, které se dokonce ani nevznítí. Aby bylo možné je lépe rozeznat, vystupují všechny tyto materiály pod obchodní značkou Trevira CS.

Nevinná hra dětí s ohněm, skrat v elektroinstalaci – najednou vzplane ničivý požár. Nehořlavé textilie jsou bez pochyby považované za důležitou ochranu při snížení tohoto nebezpečí, a to  v soukromé tak i v komerční oblasti (v hotelech, nemocnicích, nákupních centrech, bankách, archívech, podzemních garážích, letištích apod.). Nové koncepce budov vyžadují bezpečnou a spolehlivou protipožární ochranu, která splňuje kritéria platných norem, předpisů a nařízení. I při optimalizaci investičních nákladů do vybavení musí být v co nejvyšší míře zaručena požární bezpečnost osob.

Vertikální žaluzie, které pro Vás projdou ohněm

Lamely vertikálních žaluzií vyrobené z nehořlavé textilie Trevira CS na rozdíl od látek, které byly impregnované dodatečně (tyto látky při praní mohou svoji ochrannou funkci ztratit), poskytují dlouholetou bezpečnost.

Tento malý, avšak rozhodující rozdíl je už pevně zakotvený do molekulové struktury: díky nehořlavému komonomeru, který je pevně integrovaný do polymeru vlákna. Proto nemůže být nehořlavost žádným způsobem narušená. Nehořlavost látek Trevira CS se testuje pomocí mnohých kontrolních postupů na národní a mezinárodní úrovni. Bezpečnostní textilie Trevira ve všech těchto zkušebních mechanismech splňují nebo přesahují normy nehořlavosti. Např.v Německu se jedná o normy DIN 4102 (část 1/B1) a DIN 66084 (Pa). To je dostatek důvodů k tomu, aby se  Trevira CS časem stala světově nejvýznamnější značkou pro preventivní požární ochranu. Mimochodem, vlákna Trevira CS se rozhodujícím způsobem liší od přírodních materiálů, jako je např. bavlna. Textilní charakter a specifické vlastnosti – produšnost, stálobarevnost nebo pevnost odpovídají nebo překonávají tradiční přírodní vlákna. Trevira CS tak poskytuje ideální kombinaci pohodlí a bezpečnosti.

Vynikající vlastnosti pro člověka a přírodu

Z ekologického hlediska nabízí Trevira CS podstatně víc pozitivních vlastností. Při výrobě nehořlavých vláken nevzniká zatížení odpadních vod ani plyny a nepoužívají se žádná rozpouštědla. Díky nejmodernějším technologiím výrobních procesů s optimálním využitím energie je i spotřeba energie při výrobě vlákna Trevira CS nízká. Vzhledem k speciálnímu charakteru molekuly Trevira CS není nutná dodatečná nehořlavá úprava zatěžující životní prostředí. Stejně jako všechny polyestery je možné vlákna bez problémů recyklovat.  Souhrn všech těchto výhod – vysoká míra nezávadnosti pro životní prostředí – vede k tomu, že nehořlavá vlákna a hedvábné příze Trevira CS získaly evropský certifikát Öko-Tex-Standard-100. Pro posouzení podle kriterií Öko-Tex je stejně důležitá mimořádná snášenlivost vláken s pokožkou.

Argumenty pro nehořlavé  látky Trevira CS

  • široký výběr výrobků, množství použití: závěsy, záclony, ložní textilie, rolety, vertikální žaluzie, markýzy, dělící závěsy, nábytkové látky, tapety
  • inovativní výrobky vznikající stálým vývojem typů vláken a filamentů (nekonečných vláken) Trevira
  • jednoduchá údržba, nemačkající se a rozměrově stabilní
  • krátké prací cykly při nízké teplotě šetří vodu, prášek na praní a energii
  • odolné vůči běžným dezinfekčním metodám
  • brilantní barvy a stálobarevnost na světle
  • vysoká pevnost oděru
  • perfektní sedící komfort u čalouněných látek díky vysoké průdušnosti
  • nehořlavé vlákna a filamentové příze Treviry jsou certifikované podle Eko-Tex Standardu 100 (nejvyšší stupeň – určené také pro výrobky pro děti)
  • pro lidskou pokožku dobře snášenlivé
  • permanentní nehořlavost docílená modifikací polyesterových molekul se nestrácí používáním, praním ani stárnutím
  • permanentní nehořlavost bez jakýchkoliv dodatečných úprav
  • žádné tlení, pouze minimální tvorba kouřových spalin v případě požáru
  • bezpečná díky značkovému přezkoušení a udělení ochranné známky
  • splnění důležitých mezinárodních protipožárních norem, např. DIN 4102 část 1/B1, NF P 92503-507/M1; BS 5867, část 2 typ C; UNI VF 8456/8457/1; EN 1021 část 1 + 2 a EN 13772 + 13773 třída 1
  • podpořené všeobecnými zkušebními certifikáty
  • vysoká úroveň kvality je zabezpečená stálou značkovou kontrolou Treviry
  • ideální jak pro komerční prostory, tak pro domácnost.

 

Autor článku:  Kúdelová Andrea

Datum: 26. 10.2012

Fotogalerie

#N/A
#N/A
#N/A
#N/A
#N/A
#N/A
#N/A
#N/A
#N/A
Nahoru