Jak správně vybrat síťovinu proti hmyzu

Společnost K-system jako výrobce sítí proti hmyzu ve spolupráci se Slovenskou technickou univerzitou ve Zvoleně jako první přináší zákazníkům informace o kvalitních vlastnostech síťovin, které jsou v nabídce společnosti K-system.

Společnost K-system má nejširší nabídku síťovin, které používá při výrobě sítí proti hmyzu. Jednotlivé síťoviny se vzájemně odlišují hustotou oka, způsobem tkaní, tvarem, barvou ale například i propustností světla. Síťovina chrání nejen před dotěrným hmyzem, současně během dne zajišťuje dostatek soukromí, jelikož už ze vzdálenosti několika metrů znemožňuje pohled do interiéru. Tento účinek však po rozsvícení světla v interiéru odpadá. V současnosti má společnost K-systém v nabídce tyto typy síťovin:

  • standard šedá
  • standard černá
  • Petscreen (zesilněná síťovina s vyšší odolností vůči drápkům domácích mazlíčků)
  • hliníková síťovina (kovová síťovina odolná vůči hlodavcům)
  • Termoscreen 1 (speciální síťovina s vysokým stínícím účinkem)
  • Termoscreen 2 (speciální síťovina s vysokým stínícím účinkem)
  • plisovaná síťovina šedá
  • plisovaná síťovina černá

Standardní a nejvíce objednávanou síťovinou je síťovina proti hmyzu typu standard šedá nebo černá. U plisovaných sítí si může zákazník také vybrat ze základní palety barev černá nebo šedá. Pokud se však rozhodnete pro síťovinu černé barvy, bude výhled z interiéru do exteriéru jasnější (propustnost světla bude vyšší) než v případě šedé síťoviny.

Síťovina Petscreen je speciální síťovinou, kterou dovážíme z Kanady. Zesílená síťovina odolává drápkům domácích mazlíčků. Je však potřeba mít na paměti, že síťovina jako taková se uchytí do rámu sítě pomocí těsnění z gumy. Zvířátka s velkou silou síťovinu sice nemusí poničit, mohou ji však vytlačit z rámu.

Hliníkovou síťovinu doporučujeme využít zejména na oknech do sklepa a výklencích, kde by mohlo dojít k poškození hlodavci. Tento typ síťoviny není možné využít jen u některých typů profilů sítí kvůli svým pevnostním vlastnostem. Na rozdíl od ostatních síťovin kovová síťovina není pružná a po protlačení se může deformovat. Nejde o závadu ale o typickou vlastnost jemné kovové tkaniny.

Krajinou původu síťoviny Termoscreen je Holandsko. Výrobce deklaruje vysokou schopnost odrážení slunečních paprsků – až 64%. V případě, že se vám investice do venkovního stínění zdá příliš vysoká, nebo nemáte vhodné podmínky pro montáž venkovního stínění, doporučujeme vám objednat si síťovinu Termoscreen typu 1 nebo 2. Obě síťoviny mají vysoký účinek odrážení slunečních paprsků. Liší se pouze hustotou a způsobem tkaní.

Plisovanou síťovinu dovážíme z Itálie a používá se při výrobě okenních a dveřních plisovaných sítí. Je určena jako ochrana proti létajícímu hmyzu. V naší nabídce jsou plisované síťoviny dvou různých šířek plisé. Společnost K-system má nejbohatší nabídku sítí proti hmyzu v rámci České a Slovenské republiky. Původ myšlenky plisovaných sítí a samotný patent je v Japonsku. Plisovaná síťovina má schopnost držet si svůj tvar – plisé. V jejích záhybech zůstávají i nečistoty, prach a pyl, které je možné jednoduše vysát nebo osprchovat. Z uvedeného důvodu tento typ sítí doporučujeme použít u osob trpících alergií.

A tu jsou samotné výsledky měření:

Nejlepší propustnost světla má hliníková síťovina 71,9%, na druhém místě se umístila standardní černá síťovina (65,6%) a za ní šedá. Třetí příčku získala zesílená síťovina Petscreen, která je vhodná do domácnosti s kočkami a pejsky menšího vzrůstu a to s propustností světla 37,6%. Síťovina Termoscreen, která pomáhá odrážet sluneční záření má propustnost světla 34,6%. Nejnižší propustnost světla má bílá síťovina typu green – 12,8%. Hodnota 100% odpovídá intenzitě světla bez síťoviny.

Na závěr snad několik slov, proč jsou sítě proti hmyzu nevyhnutelnou součástí každé stavby.

Sítě proti hmyzu jsou stále nejspolehlivější mechanickou zábranou proti létajícímu dotěrnému hmyzu. Zabraňují poštípání, jehož následkem je alergická reakce. Ta je závislá na senzitivitě každého člověka. Sítě proti hmyzu slouží nejen jako důležitá prevence před těmito následky, zajišťuje i spokojený a nerušený spánek a chrání interiér a potraviny před infikací trusem. Přece jen myšlenka, že ta samá moucha, která právě teď sedí na čerstvě natřeném chlebu, seděla venku například na slepičím trusu nám způsobuje husí kůži.

Inspirovali jsme vás? Kontaktujte nás a za krátký čas budete mít o jeden velký problém méně.

Autor článku:  Kúdelová Andrea

Datum: 23. 7. 2013

Fotogalerie

propustnost světla měření
plisované sítě do dveří no barrier
Nahoru