io - homecontrol®

io - homecontrol® - první radiový protokol optimalizovaný pro  obytný sektor

Novinka společnosti Somfy zahrnuje výrobky kompatibilní s protokolem io- homecontrol® pro celou řadu domovních zařízení, jako jsou rolety, markýzy, žaluzie, garážové brány a osvětlení, s kterými je možné vytvořit instalaci, kde jednotlivé zařízení nejen komunikují mezi sebou navzájem, ale které jsou otevřené – tj. schopné komunikovat taktéž s ostatním zařízením v domě od dalších popředních výrobců. Zaručená vzájemná součinnost znamená, že je možné přidávat jednotlivé zařízení bez dalších zbytečných nákladů. Jakákoliv nová aplikace je automaticky zahrnutá do systému bez toho, aby bylo potřebné rozšiřovat nebo upravovat elektroinstalaci.

Uživatelé využívají výhody nejvíce rozšířeného bezdrátového standardu v obytném sektoru, který nabízí větší komfort, bezpečnost a úspory energie pro každodenní použití. Mají úplnou kontrolu nad svojí instalací z důvodu  inovativních a jednoduše použitelných funkcí.

Uživatelská vstřícnost SOMFY io-homecontrol® ve 3 bodech:

  1. Být informovaný
    Funkce zpětného hlášení znamená, že uživatelé vždy mají informaci, co se děje v jejich domácnosti i bez toho, aby museli vykonávat osobní kontrolu. Vykonávání povelů a jejich správnosti je oznamované na displeji dálkového ovladače, případně světelným nebo zvukovým signálem. Do budoucna se počítá s aplikacemi pro osobní počítače, inteligentní telefony apod. Jakýkoliv problém – např. vybité baterie – se objevují na displeji, což usnadňuje vyhledávání a vyřešení problému.
  2. Přizpůsobit si svůj domov
    Vytváření scénářů
    Pomocí scénáře si můžete určit, které zařízení io se mají v jednom okamžiku dát do pohybu a do jaké polohy se mají nastavit, a to jediným stisknutím tlačítka (např. rolety, žaluzie, markýzy, osvětlení). Scénáře Vám umožní vytvořit a upravit prostředí Vašeho domova, kdykoliv si přejete. Vytvořit si scénář ve Vašem počítači pomocí programu Skit´Easy je tak jednoduché jako sestavení seznamu pro přehrávání Vaší oblíbené hudby. Taktéž pomocí dálkového ovladače Impresario Chronis je nastavení scén tak jednoduché jako fotografování.

    Tvorba skupin
    Skupiny mohou být použité pro centrální ovládání zařízení io v domácnosti – skupina může být určená zónou, podlažím, fasádou, typem zařízení – např. všechny rolety v přízemí. Pro vytvoření skupiny na dálkovém ovladači Telis Composio io jednoduše zadáte novou skupinu a její název a po tomto kroku do ní přejde každé zařízení, které si v této skupině přejete mít. Všechno uložíte jediným stisknutím tlačítka OK na dálkovém ovladači.

    Nastavení citlivosti slunečního čidla
    Pomocí dálkového ovladače Easy Sun io můžete kdykoliv nastavit či upravit citlivost venkovního slunečního čidla. 
  3. Vždy mít kontrolu nad svým domem
    Uživatel může kdykoliv vypnout automatické funkce systému, pokud si přejete dočasně deaktivovat, ovládat zařízení manuálně nebo uložit nové nastavení.

Tu si můžete stáhnout PDF prospekt: io homecontrol®

.

Fotogalerie

modul nové ovládání
modul nové ovládání
nástěnný ovladač somfy
stínící technika ovládání
stínící technika ovládání
modul nové ovládání
Nahoru